ekokampaaja

Mikä on ekokampaaja?

Työskentelen parturi-kampaajana ja opiskelen työn ohessa ekokampaajaksi. Törmään päivittäin asiakkaideni kanssa keskustelussa kysymykseen, mikä on ekokampaaja?, miten se eroaa tavallisesta kampaajasta?Ekokampaaja on parturi-kampaajaksi/kampaajaksi valmistunut ammattilainen, joka on päättänyt erikoistua. Ekokampaaja syventyy ekologiseen hiustenhoitoon, luontoa ja ihmistä kunnioittaen. Koulutus vaatii uusien näkökulmien ja toimintatapojen oppimista. Ekokampaaja ei käytä synteettisiä värejä eikä kosmetiikkaa vaan sertifioituja 100% kasviperäisiä värejä ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, koska näin saamme tarkan tiedon tuotteen alkuperästä, sen tuotannosta ja koostumuksesta.
Koulutuksen laajuus on 20 ov ja opiskella voi Prakticum;issa Helsingissä, tällä hetkellä itse opiskelen Kemijärvellä. Saimme ainutlaatuisen tilaisuuden tänne pohjois-Suomeen ja meitä on 15 kampaajaa ympäri Lapin lääniä opintojen parissa, josta valmistumme kesäkuussa 2016. Kiitos siitä kouluttajamme Mona Mether.Suurin syy, miksi lähdin tällaiseen koulutukseen mukaan oli se , että törmään työssäni päivittäin allergisiin tai hajusteille herkistyviin asiakkaisiin. Suurella osalla on myös hiuspohjan ongelmia, kutinaa, punoitusta, hilseilyä yms. Törmään työssäni myös yhä enemmän naisasiakkaisiin, joilla on ollut tai todettu rintasyöpä.
Olen työskennellyt 20 vuotta erilaisten hiuskemikaalien parissa ja ajatus lähti myös sitä kautta, miten voisin työskennellä rakastamassani ammatissa turvallisemmin ja terveellisemmin? Mitä vaihtoehtoja löytyy luonnonmukaisempaan hiustenhoitoon ja värjäämiseen?

Avoimin mielin kohti ekologisempaa hyvinvointia, kauneutta ja terveyttä.